Omvormers

Wat is een omvormer?
Een omvormer zorgt ervoor dat de energie die door zonnepanelen wordt opgewekt, wordt omgezet in bruikbare stroom. Deze stroom kunt u gebruiken voor uw elektrische apparaten in huis, of terugleveren aan uw energieleverancier indien uw zonnepanelen meer opbrengen dan u op dat moment verbruikt. Een omvormer is alles bepalend voor het rendement wat u uit uw zonnepanelen haalt. Daarom is het belangrijk om bij aanschaf van een zonne-energiesysteem te kijken naar de kwalitatief goede omvormers die achter de zonnepanelen geïnstalleerd worden.

 

SOLAR EDGE

Optimalisatie bij schaduw
Zonnepanelen worden gemonteerd in een ‘string’. Dat houdt in dat ze aan elkaar geschakeld zijn. Als u zonnepanelen op uw dak heeft en er valt schaduw op één zonnepaneel dan zal de hele ‘string’, dus alle panelen die geschakeld zijn aan dat ene paneel, minder stroom opbrengen.
De optimizers van Solaredge zorgen er voor dat de panelen ondanks de schaduwvorming allemaal optimaal stroom leveren. Als er optimizers geplaatst zijn dan is er geen verlies van opbrengst veroorzaakt door de schaduw die op uw panelen valt.
SolarEdge is een Israëlisch bedrijf opgericht in 2006. SolarEdge is als één van de eerste fabrikanten een optimizer gaan ontwikkelen om het rendement van pv systemen te vergroten. Inmiddels is SolarEdge marktleider in PV stroomoptimalisatie met wereldwijd meer dan 2 miljoen optimizers geïnstalleerd in meer dan 45 landen. In totaal is er dus voor meer dan 500 MW aan optimizers geïnstalleerd.
Ieder zonnepaneel in de pv installatie heeft een aparte optimizer nodig. Als u een systeem heeft van 10 zonnepanelen dan heeft u ook 10 optimizers nodig. Hierdoor wordt uit elk zonnepaneel het maximale rendement behaald.

Monitoring
Het Solaredge systeem biedt de mogelijkheid om uw systeem te monitoren. U kunt de opbrengst nauwkeurig  bijhouden  per zonnepaneel. Via uw PC, smartphone, laptop of tablet kunt u eenvoudig de opbrengst bijhouden.

Garantie
Solaredge omvormers hebben een standaard fabrieksgarantie van 12 jaar.
Solaredge optimizers hebben een standaard fabrieksgarantie van 25 jaar.

 

Voorbeeld monitoring systeem

 

https://youtu.be/v3Y5pVcJ4uk

     

 

 

top